Informe sobre Exclusió i Desenvolupament social a Catalunya

Fitxa tècnica

  • Autors: Fundación FOESSA
  • Any de publicació: 2022
  • Àmbit: Catalunya
  • Idioma: català
 
 
El dia a dia de les entitats socials no en deixa cap dubte, però ara ja hi ha dades sobre “el deteriorament sense precedents i l’increment de situacions d’exclusió social” que està deixant la crisi sanitària i social de la Covid-19.  Aquest informe evidencia que gairebé el 30% de la població catalana viu en l’exclusió social.  En els últims tres anys, l’exclusió social s’ha duplicat, passant el 16,9% de la població a gairebé el 30%. Això vol dir que ara 2.258.000 persones viuen en aquesta situació, que no tan sols és de pobresa monetària, sinó que també significa situacions com habitatge precaribretxa digital i, en definitiva, poques oportunitats de sortir del cercle d’exclusió.

Per fer l’informe ‘Exclusió i desenvolupament social a Catalunya 2021’ es van entrevistar 2.954 persones entre el març i el maig del 2021.

Una de les realitats que mostra l’estudi és la cruesa com la Covid-19 ha impactat a Catalunya. L’informe FOESSA és d’àmbit estatal i ha analitzat per separat deu comunitats. D’aquestes deu, Catalunya encapçala el percentatge més alt d’exclusió: la mitjana estatal és del 23% i la catalana gairebé del 30%.