Qui som

L’Observatori Social és un instrument per produir i transferir informació i coneixement en matèria d’inclusió i acció comunitària a la ciutat de Tarragona. És una iniciativa que s’emmarca en el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) i impulsada per l’Equip Tècnic d’Acció Comunitària Inclusiva (ETACI).
Què és el PLACI?
És un nou pla que neix de la fusió dels Plans Locals d’Inclusió (PLIS) amb els Plans de Desenvolupament Comunitari (PDC). Aquest pla busca definir estratègies i polítiques d’inclusió social i de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, tot incorporant la perspectiva comunitària. A més, és una eina per construir una plataforma compartida, entre tots els actors de territori, establint compromisos per promoure un municipi més inclusiu.
Què fa l’ETACI?
L’Equip Tècnic d’Acció Comunitària Inclusiva de Tarragona (ETACI) impulsa un procés de dinamització comunitària als barris de la ciutat amb tots els actors socials que participen a la comunitat. L’ETACI té l’encàrrec de planificar actuacions i projectes per millorar la vida del barri i generar vincles entre el veïnat, les entitats i els professionals del territori per promoure respostes col·laboratives a problemes col·lectius. En l’actualitat estem presents als barris de: Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Ponent.
És una iniciativa de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i del Departament de Drets Socials.