ASSOCIACIÓ QUILÒMETRE ZERO

Descripció del recurs

L’Associació Quilòmetre Zero és una associació sense ànim de lucre que neix al 2013 amb la missió d’abordar les desigualtats d’oportunitats entre infants, families i joves en el context de la post-crisi de 2008. L’Associació és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que es conforma de persones voluntàries, que dedicades a l’àmbit social, s’organitzen en aquesta entitat per donar resposta a nous reptes mitjançant metodologies innovadores.

L’Associació desenvolupa diferents projectes de mentoria social per l’acompanyament d’infants, adolescents, joves i les seves famílias al nostre territori.

PROJECTE ROSSINYOL

És el primer projecte  de Mentoria social que posa en marxa l’entitat l’any 2014.

El Projecte Rossinyol facilita el contacte d’alumnat universitari i/o de grau superior, amb nens i nenes de diferents cultures i contextos socials amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge.

És una oportunitat que afavoreix la interacció, l’entesa i el respecte a la diversitat en el context social multicultural del moment que vivim. És  una experiència que beneficia als nens i nenes, les seves famílies, el centre escolar, l’alumnat universitari i la pròpia Universitat, i el seu objectiu és  facilitar-los suport, consell, amistat, reforç i un exemple positiu, a més de promoure una relació.

Arrel del contacte amb la Universitat de Girona com a pionera,  i amb l’entitat Servei Solidari (Barcelona), amb el coneixement i l’experiència del treball en mentoria, es va poder impulsar el projecte a Tarragona.

Gràcies a la col·laboració entre aquestes institucions i entitats, l’Associació Quilòmetre Zero i les persones que desenvoluparien el projecte van poder formar-se en mentoria i engegar el projecte per al curs 2014-2015. 

Més informació: https://quilometrezero.cat/rossinyol/

PROJECTE AMBTU

El Projecte Ambtu, a través de la mentoria,  acompanya i ofereix suport al col·lectiu de joves ex tutelats i/o en risc d’exclusió que han d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. A  través del projecte, aquests joves reben un suport global en els aspectes pràctics i emocionals per a poder emprendre l’emancipació formant part del teixit social normalitzat.

El projecte ofereix als joves una persona voluntària (mentor/a) que actua com a adult de referència i li dóna suport en les seves activitats quotidianes. S’estableix un compromís mínim de 6 mesos entre el jove i la persona voluntària.

A més, des de l’Associació es realitzen formacions i acompanyament al voluntariat, per part dels tècnics del projecte, que vetllen perquè la relació de mentoria s’estableixi satisfactòriament.

Per a desenvolupar el projecte, l’Associació requereix de la col·laboració dels Centres d’acollida i dels Centres Residencials d’ Acció Educativa (CRAE) de la zona, els quals esdevenen una funció destacable en les trajectòries dels joves.

Més informació: https://quilometrezero.cat/projecte-ambtu/

 

Dades de contacte
Població a qui va destinat
Infància i adolescència, Joventut, Migrants i minories culturals i religioses, Irregularitat administrativa, Població en general
Telèfon
Correu electrònic
Barri on actúa
Horari d'atenció
Dilluns a divendres de 8 a 15h
Xarxes socials