L’Ajuntament organitza la jornada ‘Identifiquem les violències’ amb motiu del 25N

S’ha presentat la programació d’actes que se celebraran a l’entorn del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones

El proper 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, el Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, ha organitzat una sèrie d’actes. La consellera d’Igualtat, Cecilia Mangini, va presentar les propostes en una roda de premsa el dia 13 de novembre,  posant èmfasi “en la diversitat de violències que malauradament afecten a les dones dia a dia” i que “en el programa i les jornades d’enguany ham volgut reflectir, presentant exemples molt concrets i diversos”.

Així doncs i com a acte més destacat, els dies 22 i 23 se celebrarà la jornada Identifiquem les violències al Palau Firal i de Congressos. Totes les ponències estaran moderades per la periodista Laura Rovira, col·laboradora de Tarragona Ràdio. La primera xerrada anirà a càrrec de Laila Pilgren, sexòloga que parlarà de La violència vers les dones, dins el llit. Seguidament serà el torn de l’autora de Pikara Magazine, una revista del País Basc que reflexiona sobre el tractament que fan els mitjans de comunicació sobre aquesta gran problemàtica, que anirà precedit d’un taller de fanzines, el mateix 22 per la tarda.

L’endemà, 23 de novembre, serà el torn de Joan Torralba, membre de l’associació Euca43, i l’autor del conte La Història de K, que parla i vol conscienciar sobre la mutilació genital femenina, una lluita que està fent ell també amb les dones afectades. La xerrada comptarà amb la col·laboració de l’Associació AMA-T Dones Africanes de Tarragona, que parlaran de la importància de sensibilitzar a tothom amb aquest tema.

A mig matí serà el torn de Lluc Pagès, tècnic del Servei d’Atenció a Homes de l’Ajuntament, qui parlarà de Violències sexuals, masculinitat i pressió de grup i on abordarà un tema, malauradament tan actual, com els diferents reptes en què es troba la població masculina a l’hora d’oferir la necessària resposta empàtica i solidària davant situacions en les que a més d’espectadors, poden ser transformadors d’aquesta visió.

Per més informació, accediu al següent link: L’Ajuntament organitza la jornada ‘Identifiquem les violències’ amb motiu del 25N (tarragona.cat)