Tarragona obre La Xarranca, la nova ludoteca intergeneracional de la llar Centre

El nou servei de la Xarxa de Centres Cívics reforçarà el vincle entre infants i gent gran

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Xarxa de Centres Cívics i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) ha posat en marxa La Xarranca, la nova ludoteca intergeneracional que s’ubicarà a la llar municipal de gent gran Centre, al carrer Adrià. “L’objectiu és oferir un servei intergeneracional que a través del joc reforci el vincle entre infants i persones grans”, ha destacat la consellera d’Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials, Cecilia Mangini, qui ha subratllat que aquesta nova ludoteca oferirà “una programació setmanal en la qual s’incorporaran propostes que generaran sinergies entre els diferents col·lectius a qui ens adrecem: Infants, famílies i persones grans”.

“És la primera vegada que Tarragona compta amb una ludoteca especialment adreçada a les generacions presents i futures amb la finalitat que gaudeixin participant en activitats conjuntes en un mateix espai”, ha apuntat Mangini, qui ha explicat que és per aquest motiu que el nou servei s’anomena La Xarranca, el nom d’un joc tradicional en el qual es dibuixaven una sèrie de caselles numerades a terra, un joc “que segur que les persones grans de la nostra ciutat recorden”.

La Xarranca es va inaugurar aquest passar dilluns dia 11 a les 17.30 h amb el contacontes Els tres Reis Mags i la Reina Gaspara i estarà oberta de dilluns a divendres de 17.30 h a 19.30 h. Amb l’objectiu d’afavorir el vincle entre infants i persones grans, la programació d’activitats d’aquesta nova ludoteca potenciarà les relacions intergeneracionals i el paper conciliador de les àvies i els avis; i incorporarà en la presa de decisions els membres de la junta gestora de la llar municipal de gent gran Centre. “Reconeixem i potenciem el rol de les persones grans com a transmissores de valors, coneixement i experiències a través de la programació d’activitats que s’anirà desenvolupant”, ha destacat la consellera Mangini.

Les persones interessades a gaudir d’aquesta nova ludoteca es poden inscriure a la mateixa llar municipal de gent gran Centre a través del personal socioeducatiu que hi haurà en l’horari d’obertura de La Xarranca.