Inscriu-te al recompte de persones SenseSostre que es farà el 9 de novembre a la ciutat de Tarragona.

La nit del 9 al 10 de novembre en totes les zones i barris de Tarragona persones voluntàries, dividides en petits grups, recorreran la ciutat per fer un recompte de les persones que dormin al carrer.
Es tracta de fer el recompte de les persones sense sostre, és a dir, persones que pernocten al carrer o utilitzen alguns dels recursos que existeixen a la ciutat adreçats a aquest col·lectiu.
Aquesta acció surt de la necessitat d’entitats i Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme a la nostra ciutat. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”.
INFORMACIÓ VOLUNTARIS/ÀRIES!
El recompte s’emmarca dins d’una iniciativa de ciutat, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials i tots els agents socials i entitats que col·laboren en la Xarxa d’Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona. Una xarxa que proposa accions i projectes que donin resposta al sensellarisme a la ciutat.
Per què?
Per poder saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sensesostre, i així desenvolupar accions i projectes. Un altre objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania sobre el fenomen del sensellarisme.
El recompte serveix per obtenir una radiografia de les persones que pernocten al carrer. Amb aquestes dades ens podem fer una idea de l’abast de la problemàtica i trobar respostes transversals.
Quan?
El recompte serà la nit del 9 al 10 de novembre en totes les zones i barris de Tarragona.
En què consisteix?
A partir del nombre de persones voluntàries que s’apuntin al projecte, aquestes es dividiran en petits grups que recorreran les diverses zones de la ciutat. Durant el recompte els voluntaris/àries hauran de comptar el nombre de persones que observin dormint al carrer aquella nit, mitjançant una fitxa d’observació.
Als voluntaris i voluntàries que hi participin es preveu oferir-los formació prèvia amb professionals experts.
L’equip de l’organització del recompte ha previst mecanismes de prevenció davant de la COVID-19. Per aquesta raó, s’ha organitzat:
  • La formació als voluntaris i voluntàries es realitzarà de forma telemàtica.
  • L’arribada dels voluntaris i voluntàries al lloc de referència es farà de forma esglaonada.
  • La presentació i el tret de sortida de la nit de recompte es realitzarà en un espai obert.
  • El pica pica de cada edició en cada una de les zones s’ha canviat per una bossa individual amb alguna cosa per picar.  
Com puc participar-hi?
Només cal ser major d’edat i tenir moltes ganes de col·laborar en una iniciativa de ciutat. No és necessària cap experiència prèvia. 
Per inscriure’t com a voluntàri/a accedeix en el següent enllaç:
INSCRIPCIONS

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn