Desigualtats econòmiques entre zones de Tarragona

Les dades publicades a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) de l’any 2018 sobre la renda mitjana per persona,  evidencien la desigual redistribució de la riquesa a la ciutat. Campclar és la zona més pobre, amb una renta mitja anual per persona de 5.200 euros. En contraposició, les persones que viuen al Barri dels músics i prop de Via Augusta, guanyen de mitjana 24.673€ anuals. Quasi cinc vegades més que la mitja de Campclar.

Àngel Belzunegui, professor i director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV, senyala que es tracta d’una situació de “segregació residencial” on hi conviuen diversos factors com el poder adquisitiu i l’estatus social, l’escolarització dels infants, el tipus d’oci, etc. d’aquelles persones que es poden permetre escollir. Denuncia que es normalitza aquesta segregació d’acord amb els ingressos i això no deix de ser un tipus de discriminació.

Aviat es publicaran els resultats de l’estudi sobre l’impacte social de la pandèmia, realitzat per L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i el departament d’Antropologia, filosofia i treball social de la URV, que permetran veure com ha afectat a la població de la ciutat.
Podeu aprofundir més sobre el tema llegint l’article sencer del Diari de Tarragona .
 

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn