Es reuneix novament la Taula que coordina els diferents serveis i recursos relacionats amb l’acollida lingüística a la ciutat

Aquest divendres s’ha celebrat a la seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona la tercera trobada de la Taula Lingüística. Aquest espai, constituït el passat mes de juny per l’IMSST i la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament, coordina els diferents serveis i recursos relacionats amb l’acollida lingüística a la ciutat. 
A la reunió d’avui, presidida per la consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament i presidenta de la Taula, Paula Varas, han assistit representants dels diferents serveis i entitats que la conformen i que operen a la ciutat de Tarragona entorn la formació inicial de llengua catalana i castellana. La sessió ha servit per actualitzar i posar en comú la situació de cada servei pel que fa als cursos i nombre d’alumnes, així com per recopilar dades des de la última reunió de la taula, el passat 22 de juny. També s’ha treballat l’ús social del català, per poder-se desenvolupar a la ciutat en l’idioma que parlen els seus ciutadans.
La finalitat d’aquesta Taula és facilitar i enfortir l’aprenentatge lingüístic de la ciutadania de Tarragona com a eina d’inclusió i cohesió social, així com esdevenir un espai de posada en comú dels diferents serveis i recursos relacionats amb l’acollida lingüística, en concret, en la formació inicial de llengua catalana, castellana, així com d’alfabetització a la ciutat de Tarragona.
La Taula Lingüística també pretén treballar la capacitació i consolidació de l’aprenentatge continuat, tant individual com comunitari, de les llengües oficials a Catalunya.
La primera trobada i constitució de la Taula Lingüística va tenir lloc el passat 4 de juny.

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn