El Festival Psicurt omplirà Tarragona i Reus de cinema i debat sobre la salut mental

Nova edició del festival de curtmetratges sobre salut Mental Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Del 7 al 10 d’octubre, l’Antiga Audiència de Tarragona i el Teatre Bartrina de Reus projectaran 29 curts de ficció i animació sobre temes com la violència masclista, l’assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l’estigmatització de les malalties mentals o les addiccions. A més, com a novetat d’enguany, el dissabte 9 d’octubre, professionals de la salut mental participaran en dos col·loquis, oberts a la participació del públic, un sobre la maternitat i l’altre sobre l’esquizofrènia, amb els directors i els protagonistes dels curts.  
L’acte inaugural del festival es farà al Teatre Bartrina el 7 d’octubre a les 18.30 h i el de clausura, amb el lliurament de premis, serà conduït pel periodista tarragoní Ricard Lahoz, diumenge 10 d’octubre, també a les 18.30 h, a l’Antiga Audiència. 

Programació 

Pel que fa a la programació, en concret, enguany es projectaran 24 curts a la categoria animació i 5 a la categoria ficció. A més, s’han programat altres activitats. Així, per exemple, el dissabte 9 d’octubre a les 10 h a Tarragona, prèvia inscripció gratuïta, Jorge Yúdice, guanyador del Psicurt 2020 amb el curt Cocodrilo, impartirà una masterclass DIY que porta per títol “Aixecar un curtmetratge amb els teus propis mitjans”. 

Després de cada projecció, el públic podrà votar cada curtmetratge des del seu telèfon mòbil mitjançant un codi QR. La votació a través del mòbil es va posar en funcionament l’any passat com una mesura preventiva contra la COVID-19.  

Any rere any, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la Salut Mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que realitza amb les persones més joves. D’una banda, amb la convocatòria dels premis Educurt i Educurt Express (obres de màxim 5 minuts) per a estudiants d’E.S.O., Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitats i escoles de cinema. I, d’altra banda, amb projeccions i debats als centres educatius de Reus i Tarragona. 

Sobre el Psicurt 

El Festival Psicurt s’organitza cada mes d’octubre des de l’any 2015 pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona. A més, des de l’any 2020, també forma part de l’organització l’Ajuntament de Reus. Té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals de Catalunya. 
Per a la reserva d’entrades, que són gratuïtes, i més informació sobre el festival es pot consultar el web del festival.

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn